Clubcrosskampioenschap AVNOP & Halve van Egmond

Zo.. en toen was het hoge woord eruit. Ik ga voor de 100k van Winschoten. In mijn omgeving wisten de meeste het al maar 1 januari heb ik het ook wereldkundig gemaakt op Instagram. Wat een supertoffe reacties heb ik mogen lezen na mijn post. Leuk om te weten dat mensen mij echt volgen in wat ik doe en hoe ik train. De eerste weken trainen zitten erop, lekker kunnen trainen en een paar super vette wedstrijden gelopen. Hieronder een kleine samenvatting van de eerste weken. 

Het jaar begon goed. Nog op de roze wolk zwevend van mijn 37:34 op de 10k op oudjaarsdag kon ik niet wachten om mijn schoenen weer aan te mogen trekken. Met iets zware benen liep ik een rustige 10k (stats: 10k – 48:20 – pace 4:50). Precies het aantal wat ik straks 10 rondjes lang moet lopen. Zaterdag had ik een lange duurloop op de planning. Omdat ik de halve van Egmond en een 44k trail in Appelscha ging lopen deze maand wilde ik graag nog een 30+ lopen. De training ging conditioneel erg makkelijk af, maar omdat ik geen verzorging had mee genomen was de energie er wel redelijk uit (stats: 34,5k – 2:48:43 – pace 4:53).

Het afgelopen weekend (9 en 10 januari) had ik 2 wedstrijden. Doordat ik de halve in Egmond met een loopmaatje van de club ging lopen schreef ik me last-minute nog in voor de crosskampioenschappen van de club bij Netl. Vooraf wist ik dat een aantal sterke lopers in verband met Egmond niet mee zouden doen, maar toch stonden er een aantal aan de start. Gezien mijn kansen moest ik me gaan focussen op de 3de plek overall bij de senioren. Het startschot klonk en ik was goed weg. We begonnen gelijk met een zandheuvel maar ik probeerde bij 2 clubgenoten te blijven. Doordat deze wedstrijd ook gold voor het crosscircuit en de Gelders-Overijssels crossclubkampioenschap waren veel regionale toppers op dit evenement afgekomen. Na een dikke kilometer moest ik mijn meerdere erkennen in de 2 clubgenoten en probeerde mijn eigen race te lopen naar plek 3. Bij 1 van de laatste beklimmingen in ronde 1 kwam ik ineens 1 van de 2 clubgenoten wandelend tegen. Geblesseerd.. balen voor hem maar ik schoof een plekje door. Gedurende de race de andere clubgenoten ruim voor me gehouden en met zelfs nog zicht op de nummer 1 als tweede kunnen finishen en zelfs eerste in mijn leeftijdscategorie. Geslaagde dag en ten opzichte van me prognose zelfs een plekje hoger. (stats: 10k – 41:25 – pace 4:08).

En ja, toen zondag. De halve van Egmond. Vooraf al zoveel over gehoord, gezien en gelezen dat ik dit jaar er perse bij wilde zijn. Na mijn PR poging in Dronten die dubbele gevoelens met zich mee bracht (wel een PR maar last van een hartritmestoornis) had ik m’n zinnen gezet op dit parcours om de toch weer een goede halve te lopen. Nadat ik de teleurstelling redelijk verwerkt had leek het me beter Egmond voor de lol te lopen of te hazen voor een loopmaatje. Het werd een combi van beiden ;). Vroeg in de auto met 5 man voor een onvergetelijke race, en dat werd het. 7 slopende kilometers over het strand vol tegen de wind in was een zware opgave, niet alleen voor mij maar ook de tijden van de internationale top logen er niet om op het strand. Eenmaal van het strand af was mijn loopmaatje toch meer energie verloren dan vooraf gehoopt dat we het plan hebben bijgesteld en tijd hebben laten varen. We hebben daarna mooie kilometers gemaakt door het glooiende landschap. Onvergetelijke race met een mooie strijd tegen de elementen. (stats: 21,1k – 1:44:00 – pace 4:56).

Komend weekend staat de Drents Friesche Woldtrail op de planning in Appelscha. Een mooie tocht over 44km. Dat beloofd weer een mooie uitdaging. Tot snel!

IMG_6061
2de overall, eerste in mijn leeftijdscategorie! Samen met loopmaatje Peter (foto: Susan Hesselink)

 

IMG_6065-1
Heuveltje op @ Netl. Clubcrosskampioenschap AVNOP (foto: Jacolien Ruizendaal)

 

141533_timevuur_eh16_192168200213_0_7742
Als haas voor loopmaatje Martinus @ de halve van Egmond (foto: Saucony Egmond halve marathon)

 

IMG_6082
Halve van Egmond – 21,1k – 1:44:00 (foto: Stefan Woudwijk)

 

 

 

4 gedachtes over “Clubcrosskampioenschap AVNOP & Halve van Egmond

 1. John 13 januari 2016 / 07:21

  Mooie resultaten wederom! Podium, fijne duurloop en een gezellige haasklus! Op naar die trail dan maar. Veel plezier.

  Like

 2. Hedwig 13 januari 2016 / 11:49

  ik ben 3 minuten achter je gefinished in Egmond (1.47.13) … hoewel ik je net volg ben ik nu nog blijer met mijn tijd want jij bent een snelle gast zag ik net in je lijstje!

  Like

  • stefanwoudwijk 13 januari 2016 / 11:52

   Haha 1:47:13 op het parcours van zondag is echt een hele mooie tijd. Ik liep samen met een loopmaatje van me van de club, maar in de buurt van me PR was ik zondag alleen ook niet gekomen. Ik hoop op 6 maart in Den Haag tijdens de CPC weer een aanval te doen op mijn PR!

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s