Een leven na Winschoten!

Zo de storm is een beetje gaan liggen na mijn 100km in Winschoten. Wat was ik blij na afloop van mijn race; een tijd van 8:19:27, een verbetering van het clubrecord met bijna 1,5uur en een derde plek op het NK. Al mijn stoutste verwachtingen werden overtroffen. Ik werd gebeld door omroep Flevoland die een radio interview wilde en daarnaast een tv-item voor Flevoland Sport. Ook de krant belde mij voor een interview en kreeg ik zoveel leuke  en spontane berichten. Wauw! dit had ik allemaal nog nooit meegemaakt. Het voelde soms wel even ongemakkelijk maar ik genoot er wel van. Ik denk nog elke dag meerdere keren aan mijn prestatie en word er vaak op allerlei manieren aan herinnert maar het is tijd om verder te gaan….

Toen ik deze blog ooit begon op 01-01-2016 was ik voornemens heel actief te zijn met schrijven maar al snel merkte ik dat ik toch dat ik niet heel frequent schreef. Hoe vaak moet je iets plaatsen op je blog? Die vraag heb ik me wel eens gesteld. Moet ik iets plaatsen als ik alleen maar een paar weken heb getraind, niks bijzonders heb meegemaakt en geen wedstrijden heb gelopen? Ik had toch ook immers mijn hardloopleven goed in beeld gebracht op Instagram? Ik besloot alleen mijn grote wedstrijden uit te lichten met een raceverslag.

Nu Winschoten voorbij is is het tijd om me te richten op nieuwe doelen en wil ik ook het schrijven van blogs weer wat nieuw leven in blazen. Ik weet nog niet in welke frequentie maar ik zal proberen wat vaker kortere berichten te posten. Ook heb ik mijn blog helemaal up-to-date gemaakt. De tijden van Winschoten zijn verwerkt in de “persoonlijke records” en mijn agenda voor het komende half jaar is ook weer redelijk aan het vullen.

Mijn doel voor komend half jaar is de marathon van Rotterdam, wat een speciale herinnering koester ik aan deze marathon. Toen ik in gesprek was met krant werd gevraagd naar mijn mooiste wedstrijd. Definitely de Rotterdam marathon van 2015. Als ik ruim 2 jaar geleden niet dit als doel had gesteld dan had ik nooit al dit moois meegemaakt. Ik hoop een tijd van sub 2:50, eigenlijk was begin dit jaar sub 3:00 uur het doel maar dat behaalde ik al in mei van dit jaar in Leiden.

Op dit moment zit ik in mijn rustperiode. Deze eindigt halverwege oktober na onze vakantie in Portugal waar wij 9 oktober heen gaan. Tot die tijd train ik een beetje op gevoel al kriebelt het wel om weer vol aan de slag te gaan. Om mijn doel van Rotterdam te halen heb ik het traject opgedeeld met “tussen-doelstellingen”. Zo hoop ik van het eind van het jaar mijn eerste doelstelling te behalen; een 36-er op de 10 tijdens de oliebollenloop in Gorredijk. Afgelopen jaar verbeterde ik daar ook mijn PR op de 10 naar 37:34. Hopelijk gaat daar dit jaar om en nabij een minuut eraf. Daarna wil ik doortrainen naar de halve marathon tijdens de CPC in Den Haag. Dit jaar liep ik daar een dik PR met 1:21:33 en die hoop ik nu ook te verbeteren. Slotstuk moet dan de marathon van Rotterdam worden. De winterperiode zal ik gaan gebruiken om veel crossen/trails te lopen om wedstrijdhardheid en inhoud te creëren. Houd dus de agenda in de gaten om te zien waar ik allemaal loop!

Zo volgens mij zijn jullie weer redelijk bij! Oja er werd mij ook gevraagd of ik mijn Instagramnaam ga veranderen nu ik de 100km van Winschoten heb gelopen. Ik heb daar wel over nagedacht maar ik ik denk dat nu iedereen gewend is aan deze naam en ik weet eigenlijks ook niet echt wat anders, dus NEE.

Tot de volgende update!

Stefan

Een gedachte over “Een leven na Winschoten!

  1. Lein 30 september 2016 / 16:50

    Al ben je in april Stefanloopt2:50 dan blijf je voor mij toch gewoon Stefanloopt100km! Succes met al je mooie doelen!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s